Vill du slippa acne och onödiga hud problem?

Hjälp mot finnar, acne..


- Det viktigaste är att få igång magen. Oftast beror hudproblem på att magen inte funkar som den ska och då går slaggprodukter och gifter ut i kroppen och i huden. Försök att gå på toaletten varje dag.
- Undvik vetemjöl. Det är förstoppande och ger lite energi. Käka fullkornsprodukter istället, det sätter fart på magen och ger mer näring.
- Undvik socker, sockerhaltiga drycker, godis och choklad. Socker är ett gift och mycket beroendeframkallande. Du ska se att efter ett tag saknar du det knappt.
Ät frukt och nötter istället när du blir sugen.
- Undvik mjölk och mjölkprodukter. Mjölk kan vara mycket påfrestande för tarmslemhinnan eftersom vi inte är skapta för att konsumera komjölk. En del personer är känsliga och lactosintoleranta utan att vara medvetna om det. Ett symtom är hudproblem.
 Testa sojamjölk (Tofumjölk) istället, det funkar bra att ha den i matlagningen också.

- Försök att undvika kött, ät då hellre kyckling och fisk. (Magen sköter sig mer regelbundet då man äter mer lättsmält föda. Vegetarianer har sällan problem med magen.)
- Drick te på brännässla, den har blodrenande egenskaper och är mycket effektiv vid hudproblem. Finns att köpa i hälsokostaffärer. Bästa märket heter Salus och kostar cirka 40 kr per paket. Drick 2-5 koppar om dagenLäs mer i "Hälsa ur Guds Apotek" av Maria Treben. Om du vill kan du också köpa Urticalcin, ett homeopatiskt preparat framställt av brännässlor. Det tillverkas av Bioforce och finns också att köpa i hälsokostbutiken. Det kostar runt en hundralapp för en burk.

- Drick mycket vatten för att rena kroppen. Drick cirka 1,5-2 l per dag. (Det sa min hudläkare)
- Tvätta ansiktet högst 2 ggr/dag med oparfymerad Lactacyd. Det finns att köpa på apoteket. Skippa alla dyra antiacne produkter! De är inte effektiva. De torkar bara ut huden samt kostar en massa pengar.
- Motionera regelbundet, gå på gympa eller något du gillar 2-3 ggr/ vecka. Om du inte hinner så ofta så byt ut ett av passen mot en promenad på en halvtimme. Motion ökar cirkulationen i kroppen och befrämjar utrensning av slaggprodukter.

- Bada bastu någon gång i veckan.
- Vistas utomhus åtminstone någon stund på dagen.
- Överväg att sluta med p-piller som preventivmetod (om du nu äter p-piller). P-piller kan ge finnar och ändrar hela hormonbalansen i kroppen.
- Försök att slappna av, hitta någon metod i avspänning som passar dig. Undvik stress. Stress ökar hormonutsöndringen och kan bidra till problem med huden.
                                   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0